Okresní přebor základních škol

Druhý prosincový čtvrtek hostila reprezentativní aula školy GPOA Znojmo na Dolní České opět mládežnický turnaj, tentokrát okresní přebor základních škol. Oproti roku 2019, kdy byla účast rekordní tentokrát dorazilo pět družstev. V kategorii A – mladších žáků nechyběl tradiční účastník ZŠ Mládeže, kde pod vedením paní zástupkyně Stehlíkové funguje snad jediný šachový kroužek ze všech znojemských základek. Přespolní byl nováček soutěže a také vítěz kategorie mladších žáků – ZŠ Želetice. Děti se tedy spolu utkaly dvoukolově scheveningenem . Zde až na nemožné tahy, kdy docházelo k úsměvným situacím, když bylo i jeho královské veličenstvo vyhozeno ze šachovnice 🙂 a občas nesprávně spárované dvojice jinak nemusel hlavní rozhodčí Radim Buršík řešit žádné spory.

Vítězný tým v kategorii A – ZŠ Želetice spolu s ředitelem turnaje Samuelem Vančurou

výsledky mladších žáků zde

V kategorii starších žáků se spolu postupně střetly oba týmy Gymnázia Dr. Polesného a ZŠ Mládeže a krátce před polednem byl znám vítězný tým Gymnázia Dr. Polesného “A” pod vedením Ondřeje Molíka. Béčko téže školy obsadilo druhé místo a bronz vydobyl tým dětí z “Mládežky”.

Vítězové kategorie starších žáků – Gymnázium DR. Polesného “A”

výsledky starších žáků zde

Spokojený výraz v dětských tvářích, potlesk a cinknutí medailí přebil mírné rozčarování pořadatelů nad slabší účastí a dodal optimistický tón do dalšího ročníku!