KPII aneb boj Davida s Goliášem

Letošní “kápédvojka” připomíná doslovně boj Davida s Goliášem. Dosavadní absence klíčových hráčů na předních deskách katapultuje mládežníky vysoko a musí tak svádět boje s borci ratingově mnohem silnějšími. Například v souboji s Morendou, kdy se na druhé šachovnici střetl náš Jakub Molík s KM Vítem Burešem jenž je rovnocenným soupeřem pro Kubova otce Zdenka. V minulém zápase s Ivančicemi se zase na druhé šachovnici utkal Filip Čtveráček s “dvoulitrem” a bývalým předsedou svazu Davidem Hamplem.

Marek v prvním kole získává bod při hře s kuřimským dorostencem Izákem Henešem

Faktem je skutečnost, že letošní skupiny KPII jsou co do výkonnosti slaběji obsazené a tak se i klukům daří získávat remízy i body proti silnějším hráčům, jako například Pavlovi Vejlupkovi, kterému se v soutěži jako nováčkovi celkem daří – 1,5 bodu ze tří kol. Cenou oporou, týmu je i Luboš Hemala, který ač původně hrát nechtěl, získal doposud plný počet. Velké poděkování patří i Jakubovi Holíkovi za podporu družstva i po stránce zabezpečení odvozu. Skromný a dobrácký Jakub za odvoz spoluhráčů nic nechtěl, to se dnes již vidí málokde! Soutěž je pro mládežníky dobrá zkušenost a to i pro ty nejmladší v týmu -bratrance Peroutkovi. Marek bodoval hned v prvním kole a Matěj uhrál remízu se silnějším soupeřem.

Pavel poráží v koncovce zkušeného matadora pana Režného

Po prvním vyhraném kole s Kuřimí “E” a dvou prohrách s Morendou a Střelicemi se nám podařilo zremizovat s Ivančicemi. Jak dopadne předvánoční kolo s Jundrovem tuto neděli se uvidí :-).

Průběžné výsledky zde