Přebor středních škol

Po dvouleté odmlce způsobené Covidem uspořádal náš šachový klub prvního prosince opět okresní přebor škol v šachu. Soutěže se tradičně zúčastnila obě gymnázia a odborná škola na Přímětické. Gymnázium Dr. Polesného postavilo díky agilnímu panu Ježkovi dvě družstva. GPOA a SOU na Přímětické po jednom týmu.

Pohled do hrací místnosti
Obětavý vedoucí šachového kroužku na “Přímce” pan Brzkovský

Účastníci dorazili včas, takže se krátce po deváté po zdravici ředitele školy pana Pavla Koláře začalo hrát. Zvolili jsme tradiční tempo 2×15 minut a hrálo se dvoukolově. Soutěž byla tentokrát z organizačních důvodů rozdělena – základní školy se utkají ve čtvrtek 8. prosince zvlášť. A – tým “horního gymplu” nastoupil v plné sestavě a kvarteto Molík – Relich – Vejlupek a Peroutka přizvalo do soutěže i své spolužáky.

Vítězný tým Gymnázium Dr. Polesného “A” ve složení Molík, Relich, Vejlupek a Peroutka
Družstvo GPOA.. Zleva Vančura, Frk, Kopeček a Javorský
Bronzové béčko Gymnázia Dr. Polesného

Družstvo GPOA nastoupilo v sestavě bez lídra týmu t.č. nemocného Filipa Čtveráčka a Tomáš Frk se tak posunul na první šachovnici a převzal kapitánské žezlo. Nováček klubu Tomáš Javorský tak skončil v roli náhradníka a nastoupil v základní sestavě. Turnaj probíhal svižně a krátce po poledni byl zakončen vyhlášením a předáním medailí a diplomů. V letošním ročníku zvítězil tým Gymnázia Dr. Polesného “A” a zajistil si tak přímý postup do krajského kola, které se uskuteční 26. ledna 2023 v Břeclavi kam jej doprovodí i stříbrný tým GPOA. Třetí místo vybojovalo gymnaziální béčko a na čtvrtém místě skončila odborná škola.

výsledky zde

Závěrem nezbývá než poděkovat škole GPOA za poskytnutí hrací místnosti a hlavně všem hráčům za účast!