Ozvěny prvního kola KPIIB

V neděli 17.října jsme na domácí půdě přivítali v prvním kole nižší krajské soutěže – KPII družstvo Kuřimi “E”. Sympatičtí soupeři “kavárníci”, jak sami sebe nazývají, dorazili na zápas v sedmi. Celkově, co jsem tak sledoval mělo první kolo ve většině týmů značný deficit hráčů základních sestav a dokonce tři družstva nastoupila jen v sedmi. Bohužel nevyzpytatelná situace okolo covidu zřejmě udělala své… Josef Petlák, který měl hrát na osmičce tak získal bod zdarma a zápasu jen přihlížel a následně s mládežníky analyzoval skončené partie. Designovaný mladý kapitán našeho “béčka” Leoš Rejzek rychle překonal svůj prvotní ostych, rozesadil hráče a zahájil po provedení patřičných formalit utkání.

Kapitán Leoš Rejzek
Libor na jedničce zvítězil

Soupeři dle sdělení kapitána nastoupili v oslabené sestavě a tak se zdálo, že rychle ukořistíme body a poměrně snadno zvítězíme. Opak byl ale pravdou , soupeři se nedali tak lehce zdolat. Po kontumačním bodu Pepy Petláka získal bod Leoš a následně Libor Dvořák na první desce bravurně přehrál ratingově slabšího soupeře.

Radek bojující až do časovky
Michal Relich proti Martinovi Henešovi

Pak se ale začala hra komplikovat – prohráli Filip Čtveráček i Michal Relich. Partie Kuby Molíka byla jak na houpačce – jednou měl lepší pozici on a vzápětí soupeř pan Laštovička a hra skončila v 63. tahu remízou. Na dvojce remizoval Bohouš Pop a vidina výhry se začala ztrácet v mlhách…. Nejdéle, bezmála pět hodin bojoval Radek Nekvasil, který ale nemohl zadržet postupujícího soupeřova pěšce a partii vzdal. Celkově jsme tedy remizovali.