Open Podzimní Brno

V sobotu 23. října 2021 uspořádala Šachová škola Hříbata pod vedením IM Jaroslava Bureše žákovský turnaj v rapidu, který byl cílen na naprosté začátečníky a mírně pokročilé děti, které se narodily v roce 2009 a mladší. Z našeho klubu jsme se vypravili já, jenž jsem byl na turnaj přizván jako hlavní rozhodčí a moji svěřenci, jmenovitě Sam Buřval, Filip Ofčanský, Matyáš Buršík a Marek Peroutka. Z celé výpravy měl větší turnajové zkušenosti pouze Marek, který málem na turnaj nejel, neboť jsem jej považoval za staršího než ostatní hochy. Autobus do Brna opět dorazil asi s desetiminutovým zpožděním a nepříjemné překvapení nás čekalo na nádraží v podobě přesměrovaných šalin a objížděk. Turnaj se konal v místním SVČ v lužáneckém parku v prostorném hracím sále.

Utkání se zúčastnilo téměř šest desítek adeptů královské hry a krátce po desáté dal ředitel turnaje Jarda Bureš pokyn k zahájení hry. Pro Matyáše jenž navštěvuje šachový kroužek jen krátce to byla turnajová premiéra a hned slavil úspěch! Na naprostého začátečníka je 4,5 bodu ze sedmi kol velmi slušný výsledek. Matyáš dokonce v pořadí přeskočil na pomocné hodnocení Marka, který získal shodně 4,5 bodu. Sam získal 3,5 bodu a Filip 2,5. Pomalu, ale jistě se zde začíná projevovat intenzivní trénink a práce našich trenérů přináší první ovoce.

Vyhraješ to, Marku?
Matyášova turnajová premiéra

V celkovém pořadí zvítězil Adam Janský z Durasu Brno, stříbro vybojovala talentovaná Kristýnka Dorazilová z Vyškova, která útočí na nejvyšší mety v mládežnickém šachu a rodiče i trenéři mohou být na její výsledky pyšní. Bronz získal Radek Šudřich. Co zbývá dodat závěrem? Sluší se poděkovat pořadatelům , kteří zajistili pro všechny děti pěkný cenový fond a také občerstvení ve formě sladkostí a nápojů.

Celkové výsledky