Dáte si sendvič?

Nejen šachama je člověk živ a tak není na škodu čas od času provětrat mozkové závity i jiným způsobem. V sobotu 2.3.2013 se zúčastnilo družstvo složené z hráčů našeho šachového oddílu internetové šifrovací hry jménem “Sendvič”. Oproti jiným šifrovacím hrám, při kterých se šifry luští a hledají přímo v terénu, skýtá sendvič teplo a pohodlí domova.

Nejen šachama je člověk živ a tak není na škodu čas od času provětrat mozkové závity i jiným způsobem. V sobotu 2.3.2013 se zúčastnilo družstvo složené z hráčů našeho šachového oddílu internetové šifrovací hry jménem “Sendvič“. Oproti jiným šifrovacím hrám, při kterých se šifry luští a hledají přímo v terénu, skýtá sendvič teplo a pohodlí domova. Tato šifrovačka je pro 1-5členné týmy a funguje tak, že organizátoři postupně umístí na internet 4 sady po 5 a 7 šifrách a účastníci posílají jejich řešení pomocí internetového formuláře, který okamžitě vyhodnotí, zda je řešení správně a přičte týmu bod, či přidá trestné minuty do pomocného hodnocení. Šifry jsou různě složitě a těžké a některé vyřeší téměř všichni a některé jen pár nejlepších týmů.

SendvičV sobotu před třetí hodinou jsme se tedy sešli u mě doma ve složení Katka, Světla, Luboš, Vojta a já a pustili jsme se do šifrování. Náš tým se jmenuje „Koníci“ a šlo nám to lépe než v předchozích dvou letech a je vidět, že získanými zkušenostmi děláme pokroky. Nakonec jsme zvládli vyřešit 8 šifer z 24, což je po loňských 7 šifrách a předloňských 5 šifrách docela dobrý výkon (samozřejmě pro nás, ne pro borce, kteří se účastní všech takových her v průběhu celého roku).

A co je k takové hře potřeba? Hlavně bystrou mysl, postřeh, nápaditost a obecný přehled z oblastí jako příroda, dějiny, hudba a spousta jiných. Pokud Vás tato hra zaujala a chtěli byste si jí zkusit, tak máte možnost zase za rok. Můžete oslovit někoho z našeho týmu s žádostí o pomoc při složení týmu a s žádostí o užitečné informace ke hře. Případně si můžete vybrat jinou hru z této nabídky, i když většina z nich je v terénu a některé jsou omezeny věkem účastníků.  Já mám v plánu se již podeváté zúčastnit pražské “Bedny“.