Ohled za CZECH open v pardubicích 2023

Jako již opět tradičně jsme vyrazili tento rok do Pardubic na CZECH OPEN. Oproti loňskému roku jsme jen lehce upravili sestavu, a mohli jsme se vydat vstříc šachovým zážitkům. Letos za Znojmo bojovala sestava Dočmen, Kuba Marek, Luboš Hemala, Kuba Molík a Heřman Holzer. Dočmen se k nám přidal jako posila, ovšem dle svých slov se spíše cítil jako oslabení našeho týmu. Nebylo tomu tak.

(Zápas v prvním kole probíhal v klubovém svrchním stejnokroji)

Celý turnaj jsme začali opravdu úspěšně. Z prvních 4 kol se našemu týmu podařilo získat dvě zápasové výhry a jednu remízu. Povedenou výhrou byla jistě ta proti Třebíči ve 4. kole, kde se zaskvěl výsledkem hlavně Kuba Molík, která nás katapultovala k hracím stolům, se kterými jsme na začátku turnaje nepočítali.

Bohužel i to si nakonec vybralo svoji daň, jelikož porce kvalitnějších soupeřů, kteří nás čekali, nás oproti minulému roku stála nějaké ty zápasové body. Ovšem co se týče herní kvality, tak tento rok se s loňským v podání našich soupeřů nemohl rovnat. Potvrzením budiž to, že jsme letos v centru IDEON udehráli pouze jediný zápas na neslavném balkónku, zatímco minulý ročník jsme byli pravidelným účastníkem oněch vyšších pater.

Osobně z turnaje mám skvělý pocit, jelikož každému z nás se podařilo postupně své výkony stupňovat a odehrát opravdu kvalitní partie, na čemž se dá jistě u každého – ať už mladšího či staršího – člena týmu stavět! Doufáme, že příští rok se sejde opět skvělý tým (či dva?), a vydáme se opět do Pardubic za další dávkou šachové nálože.

Příjemnou součástí turnaje bylo setkání se s některými bývalými členy SK GPOA Znojmo (na fotce u šachovnice Michal Novotný), kteří byli součástí týmu v jeho největší slávě, a to při postupu do první ligy, a kteří s ek nám hrdě hlásili!

Pár dalších fotek z turnaje: