Turnaj Smíšených dvojic V Brně

V neděli 4. června 2023 se na Bowlingu Brno uskutečnil druhý ročník netradiční šachové akce – Turnaje smíšených dvojic. V exkluzivním salonku a přilehlé prosluněné terase “Bébéčka” se spolu utkalo třicet smíšených dvojic. Zastoupena byla jak extraligová špička na čele s IM Vojtěchem Zwardoněm, tak i rekreační hráči a mládež. Něžnému pohlaví vévodila mistryně ČR skromná Julia Movsesian jenž hrála ve dvojici se sympatickým šachovým mecenášem panem Vlastimilem Chládkem, za jehož podpory se tato šachová akce se společenským přesahem mohla uskutečnit.

Vlastimil Chládek ve dvojici s Julií Movsesian
Účastnice turnaje aneb hezčí polovina šachového světa

Turnaj opět inicioval neúnavný pořadatel brněnských šachových soutěží IM Neklan Vyskočil, kterému patří poděkování za pozvání na tuto netradiční akci. Z našeho klubu se turnaje zúčastnili Agáta Skybová a Míša Relich, Lukáš Pelech oslovil do dvojice svoji spolužačku, sympatickou Hanku Nguyen Ngoc. Já jsem tentokrát nechtěl být pouhým doprovodem našich šachových nadějí a tak jsem začal oslovovat známé šachistky, avšak s úspěchem nevalným. Všechny byly buď šachově “zadané” nebo již měly jiný program. Nakonec se mi však podařilo na turnaj zlákat Mirku Pukowietzovou, maminku šikovných vyškovských dorostenců Marka a Patrika. Sympatická dětská lékařka mne jako parťáka neodmítla a tak jsem nakonec hrál taky.

ředitel turnaje Neklan Vyskočil spolu s hlavním rozhodčím Josefem Bednaříkem
Agáta a Michal
Hanka a Lukáš
Moje spoluhráčka Mirka Pukowietzová v souboji s mým svěřencem Lukášem Pelechem.

Turnaj řízený Pepou Bednaříkem za asistence Marka Krásy probíhal hladce a bez sporů, akce měla spíš přátelský a neformální průběh. Po pátém kole byla pauza na oběd a hrálo se dál. V turnaji zvítězila dvojice Zwardoň – Richterová.

Z našich se nejlépe umístili Agáta a Michal, kteří byli nasazeni jako 23 a vybojovali 18 místo v celkovém pořadí. Michalovi se podařilo udolat i partnera Štěpánky Schirmbeck (rozené Adámkové) Manfreda Broda s ratingem 2240!. Agáta v silné konkurenci získala 3/9. Lukáš uhrál solidní čtyři body a Hanka jednu remízu. Já s Mirkou jsme skončili na předposledním místě.

výsledky

Co dodat na závěr? Sluší se poděkovat pořadatelům a všem sponzorům za pohodovou akci, velmi pěkný cenový fond, kde byly ceny pro všechny účastníky a panu Chládkovi za exkluzivní hrací prostory. Budeme se těšit na další ročník!