KP mládeže ve Valticích – Filip ČTveráček postupuje na MČR Mládeže!

V sobotu 4. června 2022 se uskutečnil poslední díl KP mládeže ve Valticích, kterého se zúčastnilo na 76 dětí a mládežníků. Turnaj probíhal v pěkném prostředí místní základní školy. Závěrečný díl byl tentokrát, co do připravenosti a organizace slabší, to především nezkušeností hlavního organizátora. Nicméně se po půlhodinovém prostoji podařilo rozehrát B – turnaj talentů, který jsem měl na starost jako hlavní rozhodčí já. Následně se po peripetiích dal do pohybu i A- turnaj nadějí a začalo se konečně hrát.

Pohled na čelo turnaje – Filip poráží Adama Jánského z Durasu. Hře přihlíží a partie zapisuje trenér vyškovských talentů Radim Majetič.
Marek v partii podlehne zkušenějšímu Kubovi Škňouřilovi z Hustopečí.

Původně navrhovaná přestávka byla po dohodě s rodiči a zástupci klubů zamítnuta a hrálo se nonstop. Turnaj pak probíhal bez problémů. Z našeho klubu se tentokrát zúčastnili pouze Marek a Filip. Filipovi šlo o hodně – ve hře byl postup na republiku a z postupového místa jej mohl lehce “vystrnadit” hustopečský Jakub Škňouřil, který skončil nakonec v celkovém pořadí čtvrtý. Kuba hrál skvěle a Filip se při hře s ním dle jeho slov pořádně zapotil, avšak jej nakonec udolal. Zde bych rád podotknul, že i Kuba by si postup na republiku také zasloužil, nejlépe formou “divoké karty”. Jak se vedlo našim? Nejlépe byl ve formě Filip, který remizoval s Patrikem Pukowietzem z Vyškova a prohrál pouze s vítězem turnaje ani ne s desetiletým Vojtou Velímem z Jezdců Jundrov. Marek Peroutka vybojoval tři body a v silné konkurenci se držel také skvěle.

Elen Bergrová jediná dívka v B – turnaji
Absolutní pořadí: Velím, Čtveráček, Pukowietz spolu s rozhodčím Alexandrem Čížem.
Kategorie U12 – Tobiáš Komárek Jezdci Jundrov (uprostřed) po jeho pravici Adam Janský z Durasu Brno a Hanuš Horák (Loko Brno)
Kategorie U 14 – 1. Filip Čtveráček 2. Patrik Pukowietz 3. Jakub Škňouřil.

V absolutním pořadí byl první Vojta Velím, Filip vybojoval stříbro a stal se zároveň nejlepším v kategorii U14. Bronz vydobyl Patrik Pukowietz, který tak doprovodí Filipa na MČR. V kategorii mladších žáků jsme bohužel nikoho neměli, snad v příští sezóně to bude lepší a najde se nová šachová naděje. Vítězství v mladších žácích vybojoval Jakub Kala.

Turnajový servis zde

Fotogalerie

Co dodat závěrem? Svoji obligátní frázi tentokrát vynechám a nahradím slovy klasika – konec dobrý, všechno dobré!

Jistě se všichni, děti, rodiče a trenéři těšíme na novou sezónu!