Soudek po třiadvacáté a opět excelentní!

V poněkud netradiční termín , v neděli 15.května proběhl tradiční Boskovický soudek, který byl hrán jako Jihomoravský krajský přebor družstev v rapid šachu. Na turnaj jsme tentokrát vypravili dvě družstva A- tým ve složení Kuba Marek, Michal Relich, Filip Čtveráček a Matěj Peroutka. B – tým se soutěže zúčastnil ve složení Heřman Holzer, Pavel Vejlupek a moje maličkost. Čtvrtým hráčem měl být “lokomotivní” Alex Trešl, nicméně v sobotu v průběhu žákovského turnaje mi Alex napsal, že nemůže. Co teď? Povzdechl jsem si, kde mám na poslední chvíli shánět hráče na čtvrtou šachovnici? No nějak to dopadne, pomyslel jsem si. Sešli jsme se tedy v neděli okolo sedmé ranní na autobusovém nádraží ve Znojmě a ” sedm statečných” se vydalo na cestu do Boskovic dlážděnou objížďkami a uzávěrkami všeho druhu. Mimo souprav, které zapomněl Filip doma, jsme málem na nádraží v Blansku nechali Heřmana, který si před nádražní halou klidně pokuřoval a my sedíc již ve vlaku do Skalice zjistili, že není s námi. Kuba proto rychle vystartoval a Heřmana přivedl.

V prvním kole béčko proti Hustopečím.
Áčko proti Ořechovu – Kuba proti Tomáši Lakatošovi, Míša proti Pavlu Kubátovi, Filip versus Pavel Kubíček a Matěj na čtyřce proti Dr. Messerschmidtovi.

Do boskovické sokolovny jsme dorazili krátce po desáté a soupisku “béčka” doplnili na místě o Laďu Jilga z Tišnova. Turnaj následně začal. Dle Milana Boháčka, lídra boskovických šachistů a hlavního organizátora se na turnaj dostavilo rekordních 32 týmů! Sestavy tvořili jak přední hráči kraje, tak i amatéři a děti, jeden tým dorazil dokonce až z Polska. Respekt budil tým Krvelačných šelem, který nakonec v turnaji zvítězil. Menší hrůza šla z Ďábelských důchodců. Pod mírumilovnými Sumci z Češkovic se skrýval GM Radek Kalod, jeden z předních hráčů se kterým se Heřman utkal v posledním kole. Otcové talentů z Durasu hráli jako Šachoví punťové. Rodina Tikovských pod pseudonymem Prasátko Peppa. Jiná družstva dala přednost tradičním názvům Orel Ořechov, Jezdci Jundrov atp. Turnaj byl organizačně dobře připraven, vše šlapalo jako pověstné švýcarské hodinky, zajištěno bylo občerstvení a také věcné ceny pro všechny účastníky, což nebývá jinde pravidlem.

Ďábelští důchodci versus Dámský gambit.
Filip, Pavel, Michal, Kuba a Matěj
B – tým ve složení : Heřman, Pavel, moje maličkost a Ladislav.

Jak se dařilo nám? Nejlépe si vedlo “áčko” vedené Kubou Markem, které jako 26 nasazené se posunulo na 23 konečné místo. Nejlépe z našich si vedli Filip s 6,5 body a Kuba na jedničce s pěti body oproti silnějším soupeřům. Kubovi se podařilo udolat i FM Markoviče! No a co my – béčko? Heřman vybojoval 2,5 body, Pavel tři body a host z Tišnova Laďa 3,5 bodu. Mně se vůbec nedařilo a vybojoval jsem jen dvě plichty, za což mně Heřman řádně vypeskoval 🙂 . Po vyhlášení výsledků jsme se vydali na cestu zpět. Co dodat na závěr? Sluší se poděkovat pořadatelům za pohodový turnaj a spoluhráčům za účast!

Turnajový servis