Ořechovské boje 2022 – Neděle 24.4.2022 opět v Brně!

Dr. Stanislav Messerchmidt a Pavel Kubát zvou srdečně všechny šachisty a šachistky na devátý ročník Ořechovských bojů. Turnaj se uskuteční v neděli 24. dubna od 10:00 v Restauraci Plzeňský dvůr v Brně. Podrobnosti viz propozice

Okolí Brna bylo v průběhu dějin mnohokrát místem různých válečných tažení; z těch nejvýznamnějších by to zcela jistě byla bitva tří císařů u Slavkova, o které je dostatečně známé, že se stala největší bitvou svedenou na území Moravy.

Méně se už ale ví to, že v druhé polovině dubna r. 1945 se odehrála další největší bitva svého druhu na Moravě – tanková bitva u Ořechova, obce vzdálené 17 km od Brna.

Tento turnaj organizujeme jako připomenutí této bitvy formou mírových Ořechovských bojů za šachovnicí.

Turnajem taky vyjadřujeme podporu ukrajinskému národu v těchto těžkých chvílích.

Slovo organizátorů: Po roce jsme tady opět s naším netradičním turnajem. S lítosti Vám všem oznamujeme, že turnaj s důvodu uzavření Hospody U Fasurů, Ořechov bude v Brně.

Z důvodů inflace a zvyšovaní cen jsme taky nuceni navýšit vklad do turnaje na 150,-Kč. Rozhodli jsme se navýšit finanční ceny. Doufáme, že tyto zprávy vás neodradí a opět se střetneme v přátelské atmosféře za šachovnicí!

Dr. Stanislav Messerschmidt – za sponzory a Pavel Kubát – kapitán Orlů Ořechov.

Naplánovaná událost Turnaje