Krejčího memoriál v Rajhradě

V sobotu 2.4.2022 proběhl po dvouleté odmlce populární Krejčího memoriál v Rajhradě u Brna, který se hraje jako otevřený krajský přebor v rapidu. Turnaje se ve třech kategoriích zúčastnilo slušných 152 hráčů a hráček všech kategorií. Pro pořadatele ale i širší šachovou veřejnost je potěšitelné, že po covidové pauze na turnaj dorazilo hodně mládežníků a dětí .Nenaplnily se tak černé scénáře o úbytků hráčů. Já jsem měl trochu obavy aby chladné počasí a brzký ranní odjezd neodradil naše mládežníky od účasti. Nicméně jsme se sešli v plném počtu na autobusovém nádraží a naše dvanáctičlenná výprava se vydala na cestu.

Naše výprava 🙂

Po prezenci a úvodním slovu starosty Rajhradu a hlavního pořadatele pana Hurtu se účastníci pustili do zápolení. V B- turnaji starších žáků barvy našeho klubu hájili Filip Čtveráček, Marek Peroutka a bratři Březovští. V turnaji dospělých mimo mojí šachové maličkosti hráli Kuba, Sam, Matěj, Radim, Michal, Heřman a Tomáš. Turnaj probíhal v příjemném prostředí školy TGM v Rajhradě na Havlíčkově ulici a bylo zajištěno i občerstvení za příznivé ceny, jak bývá u tohoto turnaje zvykem. Na turnaji jsem se po delší době sešel se svými šachovými přáteli Milanem Boháčkem, Lubošem Svíženským a Ivanem Kovácsem se kterým mne pojí nejen vášeň ku šachové hře, ale také chov koček.

Matěj v partii proti Ivanovi Kovácsovi, třebíčskému hráči a kočkomilovi

Turnaj probíhal bez větších komplikací, svižně a krátce po třetí hodině odpolední sedmikolový rapid hraný tempem 15+5 dospěl ke svému konci. Turnaj dospělých opanoval Vít Bureš, v kategorii starších žáků zvítězil Adam Janský z brněnského Durasu a v mladších žácích stanul na místě nejvyšším Vojta Velím z Jezdců Jundrov. Z naší výpravy se nejlépe dařilo Filipovi Čtveráčkovi, který útočil na bednu, ale ve třetím a čtvrtém kole ztratil body a skončil v celkovém pořadí sedmý s velice slušnými pěti body. Marek Peroutka přesáhl tentokrát svůj obvyklý standard a uhrál 4,5 bodu. David Březovský vybojoval body dva a jeho mladší bratr Adam získal bod jeden.

Kuba remízuje s WFM Michaelou Svobodovou!
Filip bojující
Marek v turnaji vybojoval 4,5 bodu
.Po turnaji v místní pizzerii

V turnaji dospělých slušně bodoval Michal Relich, který získal čtyři body a v celkovém pořadí přeskočil i ratingově silnější hráče. Kuba Molík uhrál polovinu možných bodů a zde stojí za zmínku remíza s WFM Michaelou Svobodovou!. Heřman vydobyl body tři. Já, Matěj a Sam jsme získali 2,5 bodu, Tomáš body dva a Radim 1,5 bodu. Po skončení turnaje jsme zašli na malé občerstvení do místní pizzerie a krátce před sedmou dorazili busem zpět do Znojma.

Celkové výsledky