Šachujeme na třetí sobotě

Sezóna přeborů družstev se pomalu chýlí ke svému konci, ponechám tedy stranou covidové peripetie kolem soutěží všech stupňů. Nastává tak čas rapidů a bleskáčů, jak pevně doufám bez omezení a problémů. Minulou sobotu jsme se vydali na tradiční otevřený přebor brněnské lokomotivy v rapidu – třetí sobotu. Turnaj začínal v 10 hod, takže jsme nemuseli brzy vstávat a ze Znojma jsme vyrazili busem krátce po osmé v sestavě Marek a Matěj Peroutkovi, Heřman, Radim, Filip Čtveráček a já. Do klubovny lokálky jsme dorazili sice s mírným zpožděním, což ale u přátelského turnaje zas tak moc nevadilo. Krátce po desáté hlavní pořadatel Mirek Hurta turnaj nalosoval a hráči se pustili do klání.

Heřman za černé, výsledky zapisuje pan Hafrovič – neodmyslitelná osobnost brněnských turnajů, dříve rozhodčí žákovských soutěží

V prvním kole jsem prohrál s panem Urbancem, ve druhém mi švýcar určil poněkud zkroušeného Reného Přibyla, který smutně utrousil, že první kolo totálně projel. Na turnaji se vyskytovalo poměrně hodně hráčů bez ratingu. Jak jsem se vzápětí dozvěděl od pana Hurtu, tak se pod nulovým elem skrývali šachisté kdysi prvních výkonnostních tříd, dnes bohužel již neaktivní. Turnaj probíhal hladce a po šestém kole nastala krátká pauza na občerstvení a my se posilnili jídlem šachistů – párkem a rohlíkem.

Radim a jeho první turnajová zkušenost

Z nás si v turnaji vedl nejlépe Filip, který vybojoval pět, bodů avšak se svým výsledkem nebyl příliš spokojen. Po úspěšném Vyškově, KPDM a Bébéčku se mu čtrnácté místo nezamlouvalo. Heřman uhrál 4,5 bodu, kluci Peroutkovi svůj obvyklý standard. Pro Radima to byla vůbec první turnajová zkušenost, když pominu tři utkání v okrese a získal body tři. A co já? Inu mé chabé výsledky ponechám raději bez komentáře. V turnaji celkově zvítězil Ladislav Urbanec. Z věcných cen si Marek jako nejlepší hráč s ratingem do 1250 odnesl balení párků. Po skončení turnaje byl pan Hurta tak laskav a zavezl nás na Zvonařku a my tak stihli expresní bus do Znojma.

Celkové výsledky