Bleskovky Zdeňka Páska v novém

Filip bojuje s panem Chládkem

Po delší odmlce způsobené koronavirem se v sobotu 5. září uskutečnil legendární turnaj Bleskovky Zdeňka Páska. Turnaj , který probíhá každou první sobotu v měsíci již od roku 1999 se tentokrát uskutečnil v luxusním prostředí Bowlingu Brno v Líšni.

Populární turnaj přilákal 32 hráčů a hráček, většinou jihomoravskou šachovou špičku. Naše výprava ve složení Filip Čtveráček a já se v silné konkurenci umístila v dolní části tabulky, i když Filipovi se podařilo zremizovat jednu partii s ořechovským borcem Pavlem Kubíčkem (ELO 1900). Filip vybojoval čtyři body a mě se podařilo ukořistit pouze dva. V turnaji hraném ďábelským tempem 3+2 zvítězil IM Petr Pisk následován Oskarem Hájkem a Vítem Kratochvílem.

Pořadatelé ocenili finančními a věcnými cenami dvacítku účastníků. Sympatické bylo ze strany hlavního pořadatele pana Vlastimila Chládka i odměnění zakladatelů turnaje pánů Vykydala a Kalendovského. Filip jako druhý nejmladší účastník obdržel peněženku s šachovým motivem.

Výsledky zde:

Fotky Břéti Eichlera

Co dodat na závěr? Sluší se poděkovat pořadatelům na čele s panem Chládkem za uspořádání perfektního turnaje a panu Vyskočilovi za jeho bezproblémový a svižný průběh. Jistě si uděláme čas na další díl turnajového seriálu!

Společné foto účastníků na terase.