Šachový den

Tak jako každý rok se scházíme společně na šachovém dnu v naší klubovně, tak tento rok nebyl vyjímkou. 

Sešli jsme se v hojném počtu, okolo 20 až 25 lidí, což je velmi slušný počet.

Jako vždy byla nejprve na seznamu dne dopolední hra, ve které byl pro letošní rok stanoveno téma pomoci dočmenovi v partii proti mistru světa a dovést ho k výhře (samozřejmě dočmena 🙂 ). Celá hra probíhala ve svižném tempu, většina neměla problém s překonáním různých překážek v podobě matování nebo partií s handicapem. Někteří ovšem neměli buď tolik štěstí nebo svůj nejlepší den pro přemýšlení nad šachama a tak se u nás se Zdenou pěkně točili, a to i několikrát. Nesmíme samozřejmě zapomenout na Lydku, zterá celou hru připravovala, za což jí patří díky.

Obvyklý oběd – pizza, přišla právě vhod, většina už měla stejně hlad a ti, co vypadali, že nemají, tak se jen beztak báli říct, že ještě hlad mají.

Po vydatném obědě jsme pokračovali s oddechovými partiemi, hraním her jako střelené kachy, bang a podobně. Společně s tím se odehrál turnaj v němkách (ano, v němkách, žádné holanďany a podobně, to ve Znojmě neexistuje! 🙂 ). Ten byl pro tento rok velmi vyrovnaný a do posledního kola se hrálo o první místo. Mě společně s Ondrou Molíkem se podařilo turnaj opanovat, ovšem výhru jsme neměli ve svých rukou! Porazili nás totiž Tom s Kubou Molíkem a až závěrečná dvě kola, která prohráli nás katapultuvali na první příčku. Abych ovšem nemluvil  pouze o dvou dvojicích je nutno říct, že každý se snažil na maximum a to se počítá! 🙂

Po menší chvíli odpočinku se událo tradiční klání: Mladí vs Staří. I když nám starší tento rok mírně omládli a mladší zestárli, tak to byl napínavý boj. V prvním kole jsme porazili Starší 4:2 a ve druhém kole nám byla tato výhra vrácena…. alespoň myslím 🙂

Po skončení měli všichni, kdo nevěděli, že bude valná hromada, chuť odejít, ale podařilo se nám udržet ustanovující většinu a odhlasovat nové vedení klubu. Předsedou byl zvolen Radek Skoumal a do výkoného výboru dále Luboš Hemala a Jakub Marek.