Memoriál J. Švandy a V. Holíka

V sobotu 7.1. se konal 3. ročník Memoriálu J. Švandy a V. Holíka, který slouží jako památka na dva velké šachové nadšence, kteří toho ve Znojmě pro šachy obětovali velmi mnoho a zasloužili se o popularizaci šachů na znojemsku obecně.

Hrálo se švýcarským systémem na 7 kol 2×20 minut.

Vzhledem k tomu, že jsme o den později měli hrát znojemské derby s TJ, tak se turnaj využil i z pohledu rozehrání na nadcházející zápas KP1.

Současně s hlavním turnajem, kde byla velmi slušná účast 20 lidí, se konal i turnaj pod stejným názvem, akorát juniorů do 15 let. I zde nebyla zanedbatelná účast. Zúčastnilo se 11 dětí převážně z mateřského klubu GPOA Znojmo doplněné o juniory z Hodonic. Za to jsme velmi rádi, že se mládež zapojuje do turnajů a sbírá cenné zkušenosti a motivaci do dalšího průběhu jejich šachových kariér.

Celkově se turnaj nepotýkal s žádnými problémy, vše probíhalo v mezích pravidel a v klidu. Tedy až na občasné samozamykání se v šatně s velkou oblibou zahodit klíč co nejdále od šatny 🙂

Na konci obou turnajů se radoval nastupující klan rodiny Molíků, jelikož hlavní turnaj ovládl Zdena Molík před Lukášem Mikulů, letos utočícím na zlatý hattrick, až na 2. pomocné hodnocení, což svědčí o vyrovnanosti turnaje. Nikdo neskončil bez bodu, což je také pěkná statistika.

Hlavní je, že je vidět, že i šachy jsou schopné táhnout pozornost směrem k sobě a nalákat spoustu mladých lidí, juniorů s ochotným doprovodem hrajících rodičů či trenérů, ale i turnajových stálic, které se objevují na turnajích ve Znojmě, a nejen tam, pravidelně.

Už teď se těšíme na 4. ročník memoriálu v roce 2018.

 

odkazy na výsledky:

mládež:

http://www.chess-results.com/tnr257202.aspx?lan=5&art=1&wi=821

dospělí:

http://www.chess-results.com/tnr257201.aspx?lan=5&art=1&wi=821