CZECH OPEN Pardubice

Jako každý rok se opět v půlce července konaly šachové Pardubice a samozřejmě se znojemskou účastí, jak už je tomu skoro zvykem. Ovšem letošní skládání týmu nebylo zdaleka tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Zprvu jsme měli 5 lidí, což by bylo super, jenomže z tohoto čísla jsme se během jednoho dne dostali na 3 a už to vypadalo s naší výpravou bledě. Na poslední chvíli to nakonec dopadlo dobře, jelikož díky tomu, že se Lydka rozhodla jet nakonec s námi jsme dorazili do Pardubic ve správném počtu a ve složení: Luboš Hemala, Já (Kuba Marek), Radek Nekvasil a Lydka Hemalová.

Co se týče Pardubic samotných, změnilo se pramálo. Stále dlouhá štreka k hale, k jídlu to ovšem bylo jen přes ulici…. tak jako vždy.

Po poctivě vyčekané frontě na ubytování a přihlášení jsme si sedli do (zatím) krásně vyklimatizované haly, kde jsme začali taktizovat a plánovat naše umístění.

Los k nám příznivý nebyl a nedělali jsme si příliš velké ambice na nějaké super umístění, první tři kola jsme se sice silnějším soupeřům cukali, nebyli jsme ani daleko od zisku nějakých těch bodů, ale pokaždé to o kousíček nevyšlo a tak jsme se smířili s tím, že budeme bojovat alespoň o udržení místa našeho nasazení.

Jenže co se stalo pak bylo čisté vzepření se papírovým předpokladům a následující kola znamenaly pro náš tým 3 výhry, na což se dívalo o poználí lépe. Nutno dodat, že všichni soupeři byli o dost výše nasazení než my a výsledky nabraly tím pádem ještě větší hodnotu.

Do posledního kola jsme šli s nadějí dalšího cenného skalpu…. všichni soupeři se pohybovali na hraně ela 2000. Trápili jsme je.. a dokonce to chvíli vypadalo, že naši šňůru vítezství prodloužíme. Ovšem po pár přehlédnutých skoro vítězných tazích nebo pozicích jsme odcházeli od stolu s porážkou 3:1, která ovšem nezkazila dojem soupeři podceňovaného týmu, který v Pardubicích ovšem ukázal prakticky to nejlepší, co mohl a odvážel si velmi dobrou bilanci 3 výher a 4 proher a obsadil konečné 87. místo, ikdyž byl až 109. nasazený.

Odkaz na výsledky našeho týmu:

http://www.chess-results.com/tnr230436.aspx?lan=5&art=20&flag=30&wi=821&snr=109