22. Memoriál Bohumila Nekuly

Dneska se konal již 22. ročník Memoriálu Bohumila Nekuly. 

Původně mělo se mnou ve vlaku jet 6 dětí, ale nakonec jsme skončili se 12 dětmi a děkujeme panu Bastlovi, který nám pomohl s dopravou. Celkově nás jelo 9 vlakem i s rozhodčím (Filipem Smrčkou).

Začátek byl naplánovaný tak, abychom ho stihli vlakem na půl desátou, ale nakone jsme jeli už 7, jelikož jsem nechtěl přijet pozdě, ale mělo to i pozitivní stránku a to, že jsme se pořádně rozcvičili a to fotbalově (pohyb neuškodí).

Po pořádném rozproudění krve v žilách jsem byl paradoxně nejvíce spocený a zadýchaný já, ale jelikož jsem měl čas na vydýchání, tj. celé dopoledne, tak mi to zase tak moc nevadilo. 

K samotným šachům. Od začátku do konce si celý turnaj pohlídal Radek Nekvasil, který ovšem mohl zaváhat hned v prvním kole, už jsem nad ním lámal hůl, ale nakonec vše zvládl a taktickou remízou v posledním kole si pojistil první místo. Dobře si taky vedl Leoš, který se vyburcoval a obsadil výborné třetí místo. Ovšem nebylo to tak jasné, do posledního kola se o “bednu” bojovalo, Radek sice měl místo na bedně před posledním kolem jisté, ovšem, mohl být i druhý, kdyby ho Leoš porazil v posledním kole. Mezi tyto dva “naše” šachisty se vmáčkl Roman Odvárka z Mor. Budějovic. Všichni si dneska zaslouží pochvalu, protože hráli všichni dobře, ovšem někteří neměli štěstí na výsledek. Mezi čtvrtým a pátým kolem byla již tadiční obědová přestávka a zašli jsem si na párek, který někomu dodal síly, ale například mě v žaludku ta sposta párku a rohlíků absolutně uzemnila.

Ceny byly jako každý rok výborné a tento turnaj si rozhodně zaslouží označení jako opravdu nejhonosnější turnaj ve znojemském okresu.

Po tolik úspěšném vyhlašování, kde jsme získali spostu krásných ocenění včetně pohárů a spousty přeborníků okresu, ale i například nejmladšího hráče turnaje jsme vydali na skoro již tradiční fotbal (fotbal :-), spíše si jen tak zakopat, ale nejen do míče, ale i do soupeře, i takovéto srdcaře jsme tu měli).

Po fotbalu jsem se pomalu přesouvali na nádraží a netrpělivě vyhlíželi zpožděný vlak. 

Jako doprovod jsem nemohl být šťastnější, gratuluju všem, co se do Šumné vydali a hráli!

Výsledky: http://www.chess-results.com/tnr171071.aspx?lan=5&art=1&wi=821

Fotky bohužel zatím nejsou, ale pokusím se je v co nejkratší možné době sehnat a dát do galerie na stránky.

Kuba