Rapid turnaj v Olomouci

Dne 15.8.2023 se čtyři odvážní šachisté z klubu SK GPOA Znojmo rozhodli zavítat do daleké Olomouce, a tam uhrát aspoň tři body. Tito odvážlivci byli Radek Skoumal, Filip Čtveráček, Lukáš Pelech a Jiří Špaček.

Lukáš, Radek, Filip a Jiří

Cesta byla dlouhá, ale panovala dobrá nálada. Když jsme dorazili vlakem do Olomouce, zamířili jsme do hotelu Flora, kde se konal turnaj, do kterého se i s námi přihlásilo 83 hráčů.

Byli zde hráči převážně z České republiky, ale našli se i jedinci ze Severu, z blízkého a dalekého východu, ze zaoceánské Ameriky, ale i Afriky.

Pohled do hrací místnosti kongresového centra Hotelu Flora v Olomouci

Hrál se rapid 10minut s přídavkem pěti vteřin na 7kol.

Organizace turnaje fungovala svižně bez žádných problémů a zbytečných zdržení.

Výsledky nás Znojmáků nebyly velké, ale byli jsme rádi, že nejsme na nule. Aspoň jeden z nás dokázal splnit náš pomyslný cíl, který jsme si dali na začátku dne. Ten jeden byl Filip Čtveráček se třemi body, po něm Radek Skoumal a Jiří Špaček se dvěma body, a nakonec Lukáš Pelech s nádherným jedním bodem.
Na vyhlášení jsme nečekali, neboť naše výsledky mluvili za vše a vyrazili jsme na cestu zpět. Abych turnaj osobně zhodnotil, moc se mi líbil, i když výsledky nestály za nic.

Jiří Špaček, autor článku