Šachový den 2022

Jako každoročně jsme po období vánočních svátků 27. 12. pořádali Šachový den pro všechny naše členy, kteří se chtěli účastnit. Dopoledne bylo tradičně vyhrazeno čistě mladším členům klubu v rámci hry, která měla otestovat nejen jejich šachové znalosti, ale i znalosti obecné spojené i s fyzickou aktivitou, čímž jsme alespoň pro tento den byli schopni vymanit se ze škatulky “sedavých sportů”.

V rámci hry samotné bylo 8 stanovišť, kde u každého jednotlivého stanoviště byl pokaždé jiný druh úkolu. Od jednoduchých dvojtažek přes těžké, přes šachové mistry světa, umění matování, obecné znalosti ze školy až po samotnou hru na turnaji kadnidátů s následným zápasem o mistra světa s momentálně nejlepším klubovým hráčem Zdeňkem Molíkem.

Soutěž opanoval o parník Kuba Molík před všemi ostatními zúčastněnými.

dav

Stejně tak se pokračovalo s tradiční obědní pizzou následnovanou turnajem. Tentokrát ne starých matadorů proti mladým ranařům, ale regulerním bleskáčem na 5+0. Na prvních dvou místech podle očekávání skončil Zdeněk Molík a Jakub Marek, na třetím mírné překvapení v podobě Petra Říčky. Odkaz na kompletní výsledky zde:

http://chess-results.com/Vánoční blitz na GPOA

sdr
dav

Tento rok byl, co se týče pohledu spolku na následující valné hromadě nevolební, takže se den završil, snad pro všechny příjemným a také hodnotným povídáním o dalším směřování klubu, výchově mládeže, a dalších nutných organizačních starostech, které nás v následujícím roce čekají.

Budeme se zase těšit na všechny za rok, a doufáme, že letošní program do dalšího roku přiláká i ty, co se letos nezúčastnili!