KP družstev mládeže zahájen

V sobotu 5. listopadu se uskutečnil první sraz Jihomoravského KP mládeže družstev. Do soutěže se letos přihlásilo pouhých osm mládežnických týmů a tak první sraz se odbyl pouhým jedním kolem.

Náš tým ve složení Filip, Ondra, Marek, Adam a Agáta posílen o hráče do doprovodného turnaje – Matěje, Davida, Otu a nováčka teprve osmiletého Pavla se vydal , tak jako před rokem do Brna. V pěkných prostorách ÚMČ Brna – Jundrova nás již očekával tým soupeřů – SK Vyškov “B”. Do soutěže jsme nastoupili jako druzí ratingově nejsilnější a tak se vyškovské “béčko” jevilo jako snadná kořist. Druhou soutěžící dvojicí družstev byly oba týmy domácích Jezdců Jundrov. Jundrovskému “áčku” chyběl hráč na poslední šachovnici a tak Václav Stareček byl po udělení kontumační výhry dosuzen do doprovodného turnaje proti našemu benjamínkovi Pavlovi.

Na pětce Agáta, na čtyřce Adam a uprostřed týmu Marek
Pořadatel srazu Michal Šípek přihlíží hře svých svěřenců

První končí prohrou Adam proti Miroslavu Snopkovi, jehož otec hraje v doprovodném turnaji. Chvíli poté Marek Peroutka vyrovnává skóre, když se značnou pěšcovou převahou odmítá nabídku remízy Davida Jabůrka. Agáta přijímá remízu od Jana Snopka, byť má soupeř o figuru víc. Ondra na dvojce prohrává, kdy se dle jeho slov ve stísněné pozici “motal jako vítr v bedně” 🙂 . Prohráváme tedy 1,5 :2,5. a naděje na výhru se rozplývá v mlhách. Tým má však ještě šanci na zápasovou remízu. Po dvouhodinovém urputném boji Filip nakonec remizuje ve vyrovnané partii. Celkově tedy těsně prohráváme 2:3. V doprovodném turnaji boduje v derby Matěj proti Otovi.

Průběžné výsledky

Druhý sraz proběhne 3. prosince trojkolem u nás ve Znojmě.