Zářijoví Pásci na Bowlingu

Po letní pauze jsme se spolu bratranci Peroutkovými zúčastnili také tradičních bleskovek “U Pásků”. Turnaje se tentokrát zúčastnila rovná dvacítka hráčů a byl sehrán tempem 3+2 systémem každý s každým.

Marek v partii s IM Neklanem Vyskočilem
Břéťa Eichler vs. Pepa Kratochvíl

Cesta do Brna proběhla tentokrát bez problémů. V šalině jedoucí od nádraží sedělo hned několik známých šachistů a já zahlédl vzadu ve voze šachového historika pana Kalendovského, který se vydal na turnaj jako zpravodaj zapisovat vybrané partie. Při vystupování jsem si všiml také Pavla Kubáta, který málem zapomněl vystoupit. Krátce po deváté jsme dorazili do příjemné hrací místnosti na Bowlingu Brno, pozdravili se s účastníku turnaje a v 9:30 se pustili do klání. V turnaji zvítězil jeho pořadatel IM Neklan Vyskočil, následován Oskarem Hájkem z Prušánek, bronzový skončil slovenský šachista Pavol Daněk. Mně se v turnaji absolutně nedařilo a skončil jsem poslední, přeskočen i svými svěřenci Markem a Matějem Peroutkovými. Zvláště Marek srdnatě bojoval a nezalekl se silných hráčů, ale i Matěj se držel dobře.

Trojice medailistů – 1. Vyskočil, 2. Hájek, 3. Daněk

Turnajový servis

Po turnaji si kluci zahráli minigolf a já jsem strávil čas debatou na šachová témata s Neklanem Vyskočilem a třebíčským šachistou Ivanem Kovácsem. Od Neklana jsem se dozvěděl, že říjnoví Pásci budou mít slavnostnější ráz, neboť proběhne oslava hned čtyř významných životních výročí! Nezbývá než se těšit na další díl populárního brněnského turnaje.