Veletržní turnaj Brno 2022

Jako každoročně a tradičně se na přelomu srpna a září konal brněnský Veletržní turnaj (28. 8. – 4. 9.), na kterém jsme po delší době měli i zástupce našeho klubu. Nutno říct, že z celkové pohledu byla naše účast úspěšná, neboť se nám podařilo obsadit celkové 4. místo zásluhou Kuby Marka (3. celkové místo v krajském přeboru) a 24. místo zásluhou Luboše Hemaly.

Byť je nutné dodat, že co se týče opravdu špičkových hráčů z Jihomoravského kraje, tak si jich příliš mnoho cestu na turnaj nenašlo, čímž byl určitě ovlivněn i samotný boj o přední příčky. Na druhou stranu se na turnaji sešlo opravdu hodně mládeže, která dodávala turnaji svůj náboj velmi dobrými výkony

Co se týče samotného průběhu turnaje, tak je dlužno dodat, že rozdíl 20 míst jsme si určitě nezasloužili, jelikož Luboš hrál celý turnaj opravdu dobré šachy, ovšem šachová štěstěna bohužel nebyla v klíčových momentech na jeho straně. Ovšem doufám, že jen protentokrát!

U mě to bylo naprosto opačně, nebál bych se říct, že jsem v minimálně polovině partií stál tak trochu jako hovado, ale až na jednu partii jsem si vždy proklestil cestů k bodům. Štestí je záhadná věc, ale je potřeba.

Naše interní soutěžení s Lubošem o výši ELO jsem tedy převzal momentálně do vedení já, ovšem nový cíl je pro nás 2000, tak doufáme, že v tomto soutežení nezůstaneme sami, a přidá se k nám někdo z klubu na další turnaje! Ve více lidech je vždy více srandy…

Celkovou atomsféru doplňuje pár fotek z průběhu turnaje, za což můžeme poděkovat Monice Markové a i Lubošovi, který fotil v průběhu závěrečného ceremoniálu.

Odkaz na výsledky:

http://chess-results.com/tnr656415.aspx?lan=5&art=4