malé ohlédnutí za okresním přeborem družstev

Okresní přebor začal s velkým otazníkem, bude se vůbec hrát? Soutěž se nakonec po peripetiích s odstoupením Sebranců Hrušovany rozběhla. Vzhledem ke zhoršující situaci muselo být čtvrté a páté kolo odloženo a naše soutěž se opět obnovila  po novém roce. Včerejším zápasem – dohrávkou se Sokolem Štítary přebor skončil.

Tomáš Jelínek – stálice okresního přeboru v derby podlehl mladému talentovi Filipu Čtveráčkovi.

Jak se dařilo nám? Naše řady rozšířili hráči z TJ Znojmo , C – tým a “senioři” posíleni Pavlem Vejlupkem a Petrem Václavkem předvedli solidní hru, vypilovanou léty praxe a skončili na třetím místě. Smutnou událostí bylo úmrtí aktivního šachisty ale také všestranného sportovce Bohouše Popa, ve kterém jsme ztratili cennou oporu nejen v okrese, ale i v KPII.

Zápas proti Sebrancům musel být z důvodů odstoupení soupeřů ze soutěže anulován


Déčko – starší kluci a naše nové naděje si vedli naprosto skvěle a mnohdy dokázali potrápit zkušené matadory okresního šachu! Kubovi, Michalovi, oběma Filipům se daří dobře i v soubojích na poli KPII. Samovi patří poděkování za rozhodování domácích zápasů a za organizační pomoc s domácími zápasy, což velmi oceňuji. Výborně hrál Ondra a také nováček klubu Radim se osvědčil. zahráli si i Heřman a Tom.

Poslední bitva – Déčko versus Sokol Štítary
Derby éčka s déčkem


Éčko – mladší kluci a “můj” tým. Marek, Matěj a Vojta se účastnili této soutěže poprvé a v šachových soubojích získávají především zkušenosti , což je velice důležité. Hráč musí nejdříve sbírat zkušenosti a pak teprve body! Z původních ” all stars” zbyl v družstvu pouze Tomáš Jelínek u kterého si člověk cení spolehlivost a dochvilnost. Z důvodů covidových patálií a onemocnění se letošního přeboru neúčastnili Zdena Král a Pepa Malár.

Celkový dojem z jinak pohodové soutěže kazí zbytečná kontumace proti Dobšicím a hořká nešachová pachuť únorového dvojkola. Snad je však vše zlé za námi a začíná se blýskat na lepší časy!

Konečné výsledky