ČERVENCOVÍ PÁSCI NA BOWLINGU

První červencovou sobotu proběhl po delší koronavirové odmlce další díl populárního turnaje “U Pásků” v Brně. Turnaj má více než dvacetiletou historii a hrál se v Brně v průběhu času na více místech. Zásluhou pánů Vyskočila a Chládka se od minulé sezóny koná v exkluzivním prostředí Bowlingu Brno.

Turnaj, který se konal za slušné účasti 32 hráček a hráčů měl tentokrát slavnostnější ráz. V úvodu ředitel turnaje a hlavní organizátor IM Neklan Vyskočil pogratuloval k významnému životnímu jubileu panu Václavu Fenclovi – dlouholetému přednímu hráči šachového klubu Duras BVK Brno. Sympatický oslavenec, pan Václav věnoval do turnaje několik “tekutých cen” a zajistil občerstvení ve formě chlebíčků pro všechny hráče! Úderem desáté třináctikolový blicák hraný (alespoň pro mne) ďábelským tempem 3+2 započal.

V prvním kole se podařil Tomovi Frkovi husarský kousek – porazil nestora brněnského šachu pana Vykydala. Jak však praví staré přísloví, že první vyhrání z kapsy vyhání, Tomáš v turnaji začal ztrácet a skončil tak jako já se třemi body. Nováček klubu Michal Relich byl trochu zaskočen účastí tak silných hráčů v turnaji, neboť více než polovina šachistů měla ELO 1800+. Michal se však snažil a získal body čtyři, což není na začátečníka v tak silně obsazeném turnaji vůbec špatné. Filip Čtveráček vybojoval pět bodů a Lukáš Mikulů sedm. Turnaj probíhal svižným tempem snímán kamerou Petra Koutného a šachový publicista pan Kalendovský neúnavně zapisoval partie na předních deskách. V turnaji zvítězil Neklan Vyskočil, stříbrný skončil David Holemář a bronz vybojoval Jarda Bureš.

Fotogalerie Břéti Eichlera

Výsledky

Po skončení turnaje jsme se rozloučili s pořadateli a přesunuli se na bowlingovou dráhu a příjemně strávený den zakončili kuželkami.