Škola hrou, aneb školní přebor okresu Znojmo v šachu

Bylo něco před osmou ráno a ve dvou třídách školy GPOA už probíhaly přípravy na přebor škol v šachu. Do turnaje se přihlásilo velké množství škol z celého okresu Znojmo. Čtyřčlenná družstva byla rozdělena do tří kategorií. Celý turnaj připravil Radek Skoumal a jako rozhodčí přijel z Brna, kde pracuje a studuje, Mgr. Filip Smrčka. S přípravou tříd a materiálů pomáhali starší členové šachového klubu GPOA Znojma.

Nejméně družstev sestavily střední školy. Nastoupily pouze tři týmy, a tak doufáme, že snad v příštím roce se jich objeví více.

V kategorii A (první stupeň základních škol) vyhrála ZŠ Dobšice, v kategorii B (druhý stupeň základních škol) vyhrála škola GPOA a v kategorii C (střední školy) vyhrála taktéž škola GPOA. Umístění ostatních lze dohledat na stránkách Šachového klubu GPOA Znojmo.

Školy (resp. týmy), které skončily na prvních místech, dále postupují do krajského kola, kde se utkají s těmi nejlepšími v Jihomoravském kraji. Chtěl bych tak ještě všem pogratulovat a poděkovat za účast a doufám, že příští přebor škol bude tak vydařený jako letošní.

Radim Kovaliček , kapitán GPOA “A”