Aesculap Open 2017 a Znojemský dráček

Dne 28.10.2017 uspořádal náš šachový klub turnaj v rapidšachu pro dospělé Aesculap Open 2017 a souběžně s ním turnaj dětí do patnácti let Znojemský dráček.
Turnaje pro dospělé se zúčastnilo 26 hráčů. První místo obsadil Zdeněk Kavan následován Zdeňkem Molíkem ml. Na třetím místě skončil Josef Petlák, který se zároveň stal nejlepším seniorem. Nejlepším juniorem byl Jakub Marek a nejlepší ženou Štěpánka Schirmbeck.
V turnaji dětí zvítězil se šesti body na pomocné hodnocení Ondřej Zelený (ŠK Caissa Třebíč), následován Michalem Štoudkem z Lokomotivy Brno. Bronz získal Radim Ivanovič (Optika Medek TJ Hodonice. Z 24 dětí se na šestém místě umístnil teprve šestiletý David Schirmbeck (SV Stockerau), jeho sestra Klara skončila na pátém místě a byla vyhlášena nejlepší dívkou.

Výsledek turnaje dětí je zde:http://chess-results.com/tnr302892.aspx?lan=5&art=1&wi=821
Aesculap Open zde:http://chess-results.com/tnr302893.aspx?lan=5&art=1&wi=821
Fotogalerie pana Šimíka je zde:http://sifra.rajce.idnes.cz/SACHOVY_TURNAJ_ZNOJEMSKY_DRACEK_A_AESCULAP_OPEN_2017_10_28/

Turnaj dětí byl zároveň hrán jako první kolo GRAND PRIX mládeže okresu Znojmo. Oba turnaje byly započteny na LOK národní rapid ELO.Ředitelem turnaje byl Radek Skoumal. Turnaj řídila z postu hlavního rozhodčího Lýdie Hemalová, svoji premiéru měl jako pomocný rozhodčí Radek Nekvasil.
Poděkování patří lékárně Aesculap Znojmo, jmenovitě PharmDr. Antonínu Svobodovi za finanční podporu, vinařství rodiny Adámkových za věcné ceny a šachovému nadšenci Tomáši Rösnerovi z Kina Svět za vstupenky na filmy. Rovněž škole GPOA za poskytnutí prostor. Vřelý dík patří také šachistům z Hodonic a Břežan za materiální podporu turnaje.