Výprava na Gillara

Memoriál Lubomíra Gillara je pro nás vždycky trošku obtížnější, než jiné rapidy na území našeho kraje. Autobus do Brna jede totiž v tak nevhodnou dobu, že musíme jet už po šesté hodině. Brzká hodina odjezdu a nepříjemné počasí způsobilo redukci naší výpravy, z jedenácti přihlášených jsme nakonec jeli jen čtyři, bohužel.

Ale nedivím se – z domu jsem vyšel chvíli po páté, kombinace silného větru a sněhu mi neustále připomínala, jak moc pěkně bylo v teplé posteli 🙂 Naštěstí jsem ale nepropadl trudomyslnosti a s tichým broukáním písně do nepohody jsem došel až na severní pól nádraží.

Sešli jsme se tam s dalšími čtyřmi statečnými.

Jak už jsem psal minule, řečkovickou sokolovnu považuji za nejvybavenější hrací místnost pro turnaj tohoto typu. Samotná tělocvična totiž skýtá spoustu náčiní na vyblbnutí mezi partiemi, různé žíněnky, hrazdy a bedny. Pak pod pódiem mají schovaný bufet zvaný peklo. V pekle byli vybavení nejžádanějšími artikly mládežnických turnajů, a to párkem v rohlíku, sladkými pendreky a dokonce i jedlými eury 🙂

Celkový počet účastníků byl asi o pětinu menší než počet přihlášených. Kvůli kluzištím na vozovkách třeba vůbec nedorazily Ratíškovice. Ale i přesto k partiím usedlo sto deset dětí. A věřte nebo ne, celý turnaj proběhl bez sebemenších zádrhelů a nebo jiných komplikací. Recept na úspěšný turnaj pořadatelé Gillara znají – nechat jej odřídit zkušené rozhodčí.

A jak hráli naši? Vezmu to od nejmladšího.

Radek byl jediný náš reprezentant mladší kategorie. Začal dobře, bohužel ale strastiplná cesta pravděpodobně zapůsobila po jedné pokažené partii a už se to vezlo. Radek skončil s třemi body ze sedmi.

Jen o trochu starší Mirek hrál už ve starší kategorii. Mirek sice se svým výsledkem (tři a půl bodů ze sedmi) spokojený nebyl, já si ale myslím že je to pěkné. Kuba přehlídl kombinaci v poslední partii a místo očekávaných 4,5 měl také 3,5, umístil se dvě místa před Mirkem.

Nakonec jsem si nechal Šimona. Ač formálně člen Lokomotivy, stejně ho počítám za člena naší výpravy 🙂 Šimon hrál moc pěkně. A protože za ním stálo štěstí, v posledním kole mu najednou vyskočil Buchholz a proto skončil na druhém místě celkově, a na prvním místě v kategorii H14!

(kvízová otázka nakonec: co se vám zdá divného na pozici černého?)

Výsledky

Fotogalerie