Středoškolský přebor družstev okresu Znojmo

Ve středu 29.11.2023 hostila klubovna šachového oddílu SK GPOA Znojmo šest týmů ze tří znojemských středních škol. Pořadatelé zvolili tradiční tempo 2x15min bez přídavku a systém každý s každým dvoukolově.ve snaze soutěž zatraktivnit a rozumně využít zapůjčených prostor. V devět hodin přišel účastníky pozdravit ředitel školy pan Pavel Kolář, který převzal nad našimi mládežnickými akcemi záštitu a klub získal v osobě pana Koláře nadšeného podporovatele královské hry.

Pohled do hrací místnosti
Kapitán B – týmu Gymnázia Polesného spolehlivý člen klubu Matěj Peroutka
Kapitán družstva GPOA Znojmo Filip Čtveráček musel bojovat na čele oslabeného družstva i přesto mu patří velký dík!

Gymnázium Dr. Polesného postavilo tři družstva do přeboru a to zásluhou dlouholetého příznivce šachu na “horním gymplu” pana Vlastimila Ježka. Odborná škola na Přímětické vyslala dokonce dvě družstva. I zde studenti našli v osobě pana Brzkovského zaníceného šachistu. Jeden tým postavili studenti GPOA. Vzhledem k tomu, že se všichni účastníci dostavili do hrací místnosti s poměrně velkým předstihem tak se začalo hrát o něco dříve. Jasnám favoritem byl A- tým Gymnázia Dr. Polesného ve Znojmě ve složení Jakub Molík, Pavel Vejlupek, Michal Relich a Šimon Štourač. Hrálo se olympijským způsobem, takže každý bod se počítal. Pořadatelé se mylně domnívali , že bude turnaj “odblicaný”. Opak však byl pravdou, bylo možno vidět vcelku zajímavé partie a bojovalo se mnohdy až do časovky.

Časovkář Pavel Vejlupek proti Tomáši Frkovi

Turnaj měl náboj a poměrně dobře odsýpal, takže se krátce před druhou odpolední mohly vyhlásit výsledky, rozdat diplomy a medaile.

Vítězem okresního přeboru se stal tým Gymnázia DR. Polesného “A” vedený kapitánem Jakubem Molíkem s právem postupu do krajského kola . Stříbro vybojovalo céčko téže školy, avšak dle pravidel soutěže bez nároku na postup. Do Břeclavi doprovodí znojemské gymnazisty A – tým Střední odborné školy na Přímětické.

Vítězný tým – Gymnázium Dr. Polesného “A” ve složení zleva doprava Michal Relich, Jakub Molík (kapitán), Pavel Vejlupek a Šimon Štourač
Stříbrný tým gymnaziálního céčka
Bronzová družstvo SOŠ Přímětická “A”

Výsledky přeboru si můžete prohlédnout zde

Co dodat na závěr? Sluší se poděkovat škole za poskytnutí hrací místnosti, pedagogům za obětavou práci s mládeží na poli královské hry a hlavně všem studentům za účast – byli jste všichni naprosto skvělí!

Škarohlídům, kteří tvrdí, že školní přebory jsou k ničemu nutno sdělit, že opak je pravdou! Pořadatelskému klubu se podařilo díky této akci získat nového hráče.

Takže, za rok opět na shledanou!